Interreg Europe a organizat la Stockholm, Suedia, în perioada 14 martie – 15 martie 2023, un seminar pentru liderii de parteneriat ai proiectelor recent aprobate în cadrul primului apel de propuneri de proiecte.
OIR PECU București-Ilfov este singurul lider de parteneriat din România, iar seminarul a reprezentat o oportunitate de a afla mai multe despre implementarea proiectelor, modul în care se raportează activitățile, strategia de comunicare dar și despre gestionarea resurselor financiare.
De asemenea, în cadrul evenimentului am avut ocazia de a cunoaște beneficiari din alte proiecte și de a participa la întâlniri individuale cu reprezentanții secretariatului comun Interreg Europe pentru a discuta experiențele și ideile lor de proiecte.
A doua parte a evenimentului a fost concentrată pe lansarea celui de-al doilea apel de propuneri de proiecte din perioada 2021-2027, un real ajutor în pregătirea noilor proiecte de cooperare interregională.
Evenimentul organizat de Interreg Europe, a inclus și o serie de vizite de studiu, reprezentând o oportunitate de a descoperi exemple de bune practici din diverse domenii, unde reprezentanții OIR PECU București-Ilfov au participat cu interes.
”Vizita pentru care ne-am exprimat curiozitatea a fost la Portul maritim regal din Stockholm, un fost teren industrial, în prezent în curs de transformare într-un cartier verde și vibrant. Un proiect ambițios ce cuprinde practici de construcție sustenabile, producția de biogaz din deșeuri alimentare, un sistem robust de reciclare și multe altele. Noi procese și soluții sunt testate și dezvoltate pentru un viitor mai durabil. Experiența acestei vizite ne oferă o nouă perspectivă asupra importanței schimbării și contribuie la crearea unei viziuni asupra comunității pe care ne-o dorim în viitor”, adaugă reprezentanții OIR PECU.
OIR PECU București-Ilfov a fost reprezentat la acest seminar de către Alexandra Cârcu în calitate de manager proiect și Andreea Pau, coordonator implementare, din cadrul proiectului “Future proof microfinance for social inclusion”.
Despre proiect:
În perioada 2023-2027, proiectul “Future proof microfinance for social inclusion” finanțat prin programul Interreg Europe își propune ca obiectiv principal folosirea învățării interregionale pentru a îmbunătăți cadrul de politici publice care sprijină microfinanțarea, asigurându-ne că furnizăm microfinanțare sustenabilă în viitor, prin promovarea schimbului de experiență, abordărilor inovatoare și transferul de bune practici în rândul actorilor din politica regională.